Velká Morava láká k prostřenému stolu (ZŠ, SŠ)
Zveme vás k prostřenému stolu, který je sice prostý, ale velmi chutný. Najdete na něm jednoduchá a všední jídla, jež se podávala v období Velké Moravy. A protože „pečení holubi“ do pusy sami nelétají, než zasednete ke stolu, je potřeba si je připravit.
Termín programu: březen–říjen (dle počasí)
Náplň programu:
- co se jedlo na Velké Moravě
- prohlídka expozice Velká Morava (se zaměřením na stolování a suroviny)
- ukázka výroba mouky (mletí na kamenném žernovu)
- příprava jednoduchých receptů (placky pečené na kameni, různé nátěrky, luštěninová polévka atd.)
- konzumace vyrobených pokrmů
Určeno pro:
- ZŠ,
- SŠ
Výroba pokrmů je upravována dle věku žáků a jejich schopností – vždy po konzultaci s pedagogem.
Max. 30 žáků ve skupině.
Propojení vzdělávacích oborů dle RVP:
- vlastivěda
- dějepis
- výchova k občanství
- český jazyk
- pracovní činnost
- komunikace
Délka programu: 60–120 minut
Cena programu:
Držitelé permanentek Slováckého muzea: 40 Kč/žák.
Ostatní: 75 Kč/žák (vstup do památníku 35 Kč/žák, program – 40 Kč/žák).
Pedagogický doprovod zdarma.
Program lze objednat:
MgA. Petra Tománková
petra.tomankova@slovackemuzeum.cz
+420 734 282 498