Velká Morava láká k prostřenému stolu (ZŠ, SŠ)

Zveme vás k prostřenému stolu, který je sice prostý, ale velmi chutný. Najdete na něm jednoduchá a všední jídla, jež se podávala v období Velké Moravy. A protože „pečení holubi“ do pusy sami nelétají, než zasednete ke stolu, je potřeba si je připravit.

Termín programu: březen–říjen (dle počasí)

Náplň programu:

  • co se jedlo na Velké Moravě
  • prohlídka expozice Velká Morava (se zaměřením na stolování a suroviny)
  • ukázka výroba mouky (mletí na kamenném žernovu)
  • příprava jednoduchých receptů (placky pečené na kameni, různé nátěrky, luštěninová polévka atd.)
  • konzumace vyrobených pokrmů

Určeno pro:

  • ZŠ,
  • SŠ 

Výroba pokrmů je upravována dle věku žáků a jejich schopností – vždy po konzultaci s pedagogem.

Max. 30 žáků ve skupině.

Propojení vzdělávacích oborů dle RVP:

  • vlastivěda
  • dějepis
  • výchova k občanství
  • český jazyk
  • pracovní činnost
  • komunikace

Délka programu: 60–120 minut

Cena programu:
Držitelé permanentek Slováckého muzea: 40 Kč/žák.

Ostatní: 75 Kč/žák (vstup do památníku 35 Kč/žák, program – 40 Kč/žák).

Pedagogický doprovod zdarma.

Program lze objednat:
MgA. Petra Tománková
petra.tomankova@slovackemuzeum.cz
+420 734 282 498